Pola Stefaniak

Pola Stefaniak z Zabrza – do wypadku, w wyniku którego Pola została poparzona doszło 19.08.2018 – w restauracji podczas przyjęcia z okazji chrztu jej 2-miesięcznego braciszka. Kelner podając na stół wazę z gorącym rosołem, wypuścił ją wprost na siedzące przy stole Polę i jej kuzynkę (na szczęście u niej doszło do niewielkiego oparzenia). Dziewczynki zostały karetkami przewiezione do szpitala. Pola spędziła na oddziale chirurgii 17 dni, miała poparzone 23% powierzchni ciała poparzenia II i III stopnia. W szpitalu co drugi dzień w warunkach bloku operacyjnego miejsca z III stopniem poparzenia były czyszczone z martwego naskórka. Obecnie Pola jest zaopatrzona z specjalne ubranko uciskowe, a miejsca gdzie zaczynają tworzyć się blizny są smarowane maściami silikonowymi. Dodatkowo rodzice uczęszczają z córeczką na rehabilitację – żeby zapobiec tworzeniu bliznowca, po lewej stronie klatki piersiowej ograniczającemu ruchomość w barku.

Prosimy o przekazanie 1% podatku na rzecz Poli lub o dobrowolne wsparcie finansowe jej leczenia.

Pola Stefaniak

przekaż darowiznę