Lenka Kobierowska

Lenka ma obecnie 9 lat, mieszka w małej miejscowości Młynki k. Rytla. W wieku 3-ch lat uległa poparzeniu gorącym sosem. Przetransportowana helikopterem do szpitala w Bydgoszczy, przez długi czas walczyła o życie. Lenka przeszła 4 przeszczepy skóry. Ma poparzone 40% ciała II i III stopnia w okolicach twarzy, szyi, klatki piersiowej, a także plecki, nóżki i lewą rękę. Rodzina dziewczynki od początku tragedii walczy o jej normalne życie. Jest smarowana maściami, uczęszcza na rehabilitację, nosi ubranka uciskowe i plastry silikonowe. Wydatki przerastają możliwości finansowe rodziny – mama Leny pozostaje bez pracy, tata otrzymuje niewielki zasiłek pielęgnacyjny z MOPS. Mimo tego nieustannie starają się, aby ich córeczce pozostało jak najmniej blizn. Obecnie pilnym wydatkiem jest zakup kolejnego ubranka i rajstopek uciskowych.

Jest potrzebna każda, nawet najmniejsza kwota, stąd prośba o przekazanie 1% podatku lub bezpośrednie wsparcie darowizną.

Lenka Kobierowska