Krystian Pachura

Krystian Pachura ze Stępinia k. Wrocławia 30 maja 2015 został porażony łukiem elektrycznym ze stacji transformatorowej. Prąd przeszedł przez ciało w trakcie rozkurczu serca, dlatego przeżył. Ma oparzenia drugiego, trzeciego i czwartego stopnia (32% powierzchni ciała). Przeszedł już 7 operacji: przeszczepy skóry, usuwanie martwicy, bo przy porażeniu prądem martwica postępuje. Krystian ma uszkodzony nerw nadgarstkowy – nie ma czucia w trzech palcach lewej ręki. I stan się nie poprawia. Będą potrzebne kolejne operacje. Jest również pod stałą opieką psychologa. Potrzebuje wsparcia finansowego na płatne zabiegi i rehabilitację, ponieważ terminy NFZ są zbyt odległe. Krystian w dniu wypadku miał 17 lat. Rodzice Krystiana proszą o przekazanie 1% na leczenie syna.

Materiał TVP Info

Artykuł Radio Zet

Artykuł Gazeta Wrocławska

Artykuł Fakt