Agatka Koza

Agatka Koza z Bukowca w kwietniu 2016r nieszczęśliwie wylała na siebie wrzątek z kubka. Miała wtedy 16 miesięcy. Helikopterem została przetransportowana do Szpitala w Poznaniu. Poparzyła ok. 30% (oparzenia  II i III stopnia )  powierzchni ciała. Oparzeniu uległa twarz, szyja, barki, prawe ramię, klatka piersiowa oraz plecy. Rany oparzeniowe leczono opatrunkami hydrokoloidowymi i opatrunkami z jonami srebra, podawano jej także antybiotyki, silne leki przeciwbólowe, albuminy oraz jednostkę krwi. Tydzień po wypadku przeprowadzono przeszczep pobranej z uda skóry.

Obecnie Agatka  jest pod opieką Pana doktora Dariusza Wyrzykowskiego i na każdą konsultacje dojeżdża ok.400 km. W czerwcu 2017 r. Przeprowadzono pierwszą  kosztowną operację plastyczną usunięcia blizn przerostowych spod brody oraz  uwolnienia przykurczu prawego barku. Niestety blizny ponownie przerastają i wymagają stałej pielęgnacji oraz operacyjnego uwalniania tworzących się przykurczy.  Ze względu na rozległość, tendencję do przerostów oraz wiek i ciągły wzrost Agatkę czeka wiele zabiegów laserowych i operacji – kolejna już w 2020 roku.

Na co dzień blizny wymagają smarowania maściami i oklejania plastrami.

Zwracamy się z prośbą o wsparcie finansowe leczenia naszej córki, która pomimo przeżytej traumy pozostaje dzieckiem pełnym radości i energii.Będziemy wdzięczni z każdą przekazaną złotówkę.Beata i Dominik Koza – rodzice Agatki.

Agatka Koza

przekaż darowiznę (Pieniądze przeznaczane są na działalność statutową fundacji, wpłata na subkonto podopiecznego według danych powyżej)