Piotr Nieradka

04.02.2020 roku Piotr uległ poważnemu oparzeniu płomieniem łatwopalnej cieczy. Z miejsca zdarzenia został przetransportowany do Małopolskiego Centrum Oparzeniowo Plastycznego w Krakowie. Doznał rozległych oparzeń termicznych III stopnia obejmujących 40-49%powierzchni ciała, oparzenia głowy, szyi, tułowia, kończyn górnych, a także oparzenia obejmujące krtań, tchawicę i płuca. Miał nie wielkie szanse na przeżycie. W śpiączce farmakologicznej był prawie 6tygodni. Żył dzięki sztucznej wentylacji, dietą z dożylną suplementacją, a także ogromną pracą całego zespołu wspaniałych lekarzy, pielęgniarek i pielęgniarzy krakowskiej szpitala. Piotr spędził tam niemal 4miesiace. Przeszedł szereg zabiegów przeszczepy skóry w różnych częściach ciała i operację plastyczną. Leczenie ma trwać 2 lata a może i dłużej.Jego trudna sytuacja finansowa uniemożliwia zakup ubranka uciskowego i maści na blizny, które są bardzo kosztowne. Bardzo prosimy o przekazanie 1% podatku. Z całego serca dziękujemy.

Piotr Nieradka

przekaż darowiznę