Franciszek Czureja

Franciszek Czureja ma 30 lat.Mieszka w małej wiosce w powiecie nowotarskim (województwo małopolskie). Na początku kwietnia 2020 roku został przyjęty do Szpitala Oparzeniowego w Krakowie. W wyniku ataku padaczki przewrócił się i upadł na piec z gotującą się wodą. Stwierdzono 31% powierzchni oparzeń II i III stopnia obejmujące twarz, szyję, klatkę piersiową oraz ręce. Postępujący obrzęk twarzy sprawił, że Franciszek nie mógł swobodnie oddychać musiał zostać podłączony do respiratora na 7 dni. Pan Franciszek opuścił szpital jednak przed nim długa droga do odzyskania sprawności. Sytuacja finansowa rodziny jest ciężka, Franek i jego żona nie pracują, mieszkają w małym domku i utrzymują się z renty socjalnej oraz zasiłków i świadczeń. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej pomógł Panu Frankowi wypełnić wniosek do Fundacji. Prosimy o przekazywanie darowizn na leczenie i rehabilitację. W tytule przelewu należy wpisać imię i nazwisko: Franciszek Czureja

Franciszek Czureja

przekaż darowiznę (Cele statutowe)