Alanek Sobczak

Alanek Sobczak, mały mieszkaniec miejscowości Biała (woj. łódzkie) miał 3 latka jak doszło do tragicznego wypadku. Podczas zabawy wpadł do miski z gorącą wodą. Przewieziony śmigłowcem do Centrum Leczenia Oparzeń w Ostrowie Wielkopolskim . W szpitalu od razu wprowadzony w śpiączkę farmakologiczną. Rany oparzeniowe objęły 45% powierzchni ciała oparzenia III i II stopnia pleców, pośladków, ramienia i przedramienia. W tym czasie przeszedł dwa przeszczepy skóry. Po miesiącu leczenia Alanek wrócił do domu ,ale to dopiero początek drogi. Proces leczenia to nawet kilka lat ponieważ dziecko rośnie i blizny będą się zmieniać. Alanek codziennie potrzebuje specjalistycznych maści plastrów silikonowych, żeli silikonowych oraz co trzy miesiące nowe ubranko uciskowe. Rodzice walczą o powrót syna do zdrowia i życia bez kompleksów. Prosimy o przekazanie 1% podatku i w miarę możliwości środki finansowe na leczenie Alana.

Zrzutka dla Alanka

Alanek Sobczak

przekaż darowiznę (Cele statutowe)