Projekt #KoronawirusSTOP

Opublikowane przez Fundacja Jagoda w dniu

Powstaje coraz więcej inicjatyw, które mają na celu pomoc personelowi medycznemu w tym trudnym dla nas czasie i to jest Piękne!

My również chcemy dołożyć swoją cegiełkę i podejmujemy działania, które maja na celu doposażenie szpitali w maseczki ochronne. Nawiązaliśmy współpracę z wrocławską firmą krawiecką (Ilona – stroje, kostiumy sportowe), która na naszą prośbę rozpoczęła szycie maseczek. Na ten moment zamówiliśmy 2 tys. sztuk.

Aktualizacja 30.03.2020r.

Dzisiaj przekazaliśmy 500 maseczek Pogotowiu Ratunkowemu z Podstacji Jantarowa we Wrocławiu. Jednocześnie chcielibyśmy podziękować wszystkim darczyńcom, którzy przekazali nam środki na zakup nowej partii maseczek.

Aktualizacja 29.03.2020 r.
Zachęcamy do przeczytania artykułu Gazety Wyborczej.
Można dowiedzieć się o naszej akcji maseczkowej i działaniach przy projekcie KoronawirusStop

Aktualizacja 25.03.2020r.

Wciąż brakuje maseczek w dolnośląskich placówkach medycznych. ? Nie możemy pominąć tak ważnego dla wszystkich tematu, dlatego dzisiaj oddaliśmy 45 sztuk maseczek ochronnych do Pogotowia Ratunkowego – Podstacja Jantarowa 20 we Wrocławiu. Pogotowie zużywa aż 80 maseczek dziennie – tylko do przewożenia pacjentów. Zapotrzebowanie jest ogromne.

Pogotowie Ratunkowe Podstacja Jantarowa 20

Zamówiliśmy kolejne tysiąc sztuk maseczek ochronnych.

Założyliśmy specjalną zrzutkę. Wpłacając na nią pomożecie nam zamawiać kolejne maseczki. Dzięki temu jak najszybciej dotrą do personelu medycznego, który codziennie naraża swoje życie dla nas!

Cały czas można wpłacać datki poprzez facebook lub na nasze konto bankowe: 78 2490 0005 0000 4530 3670 0568

Życzymy dużo zdrowia dla Was i Waszych bliskich. ❤️

Aktualizacja 23.03.2020 r.
Nawet nie zdajecie sobie sprawy, jaką falę emocji wywołała u nas informacja otrzymana przed chwilą. Pielęgniarka z Oddziału Onkologicznego ze szpitala przy ul. Kamieńskiego jest zakażona koronawirusem :https://gazetawroclawska.pl/koronawirus-na-onkologii-chora-pielegniarka-pacjenci-w-kwarantannie/ar/c1-14873629
Byliśmy tam 18 marca z maseczkami!Na szczęście nie mieliśmy z nią bezpośredniego kontaktu. Drodzy, uważajcie na siebie.

Aktualizacja 18.03.2020 r.

18.03.2020 roku Zarząd Fundacji przekazał pierwszą partię maseczek Oddziałowi Chirurgii Onkologicznej Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego na ul. Kamieńskiego we Wrocławiu.

W tym miejscu chcemy Podziękować Wszystkim osobom, które ratują nasze zdrowie i życie. Lekarzom, pielęgniarkom, ratownikom medycznym. Dziękujemy, że mimo zagrożenia codziennie rano wstajecie i idziecie do bardzo ciężkiej i obarczonej ryzykiem pracy.

20.03.2020 roku 450 sztuk otrzymał Wojewódzki Zespół Specjalistycznej Opieki Zdrowotnej Dobrzyńska, a 200 sztuk otrzymało Wrocławskie Hospicjum Bonifratrów

Kolejne nasze podziękowania przekazujemy koordynatorce grupy Wrocław szyje maski dla medyków. Pani Marta Kania sprawnie i szybko skontaktowała nas z placówkami, do których mogliśmy dostarczyć maseczki.

Podsumowując całą akcję:

300 sztuk maseczek przekazaliśmy oddziałowi onkologicznemu, który mieści się przy ul. Kamieńskiego we Wrocławiu

200 sztuk przekazaliśmy Hospicjum Bonifratrów

Hospicjum Bonifratrów
WOJEWÓDZKI ZESPÓŁ SPECJALISTYCZNEJ OPIEKI ZDROWOTNEJ ul. Dobrzyńska

Kochani! Przyłączcie się do nas!
Pomyślcie co Wy możecie zrobić, aby pomóc. Robimy to dla Nas wszystkich.

Pamiętajcie, że nasze działania możecie wspierać poprzez przekazanie 1% podatku. Można przekazać również datek na portalu Facebook, wpłacić darowiznę na nasze konto bankowe
(nr rachunku: 78 2490 0005 0000 4530 3670 0568).