Budowa Centrum Rehabilitacji dla Osób Poparzonych

Opublikowane przez Fundacja Jagoda w dniu

Aktualizacja 10.01.2020 r.

Zakupiliśmy do Centrum Rehabilitacji dla Osób Poparzonych Aplikator kliniczny marki Viofor, dzięki któremu etap rehabilitacji poszpitalnej w znacznym stopni przyśpieszy regeneracje organizmu. Ma on następujące właściwości: działanie przeciwbólowe, regeneracyjne, działanie poprawiające krążenie obwodowe, działanie anstyspatyczne, relaksacyjne, co jest niezwykle istotne, ponieważ osoby poparzone mają często zaburzenia snu, nerwice, długotrwałe napięcie psychiczne.
Jesteśmy przed zakupem platformy dla osób niepełnosprawnych, oraz komory tlenowej (hiperbarycznej).

W tym miejscu z serca, raz jeszcze chcemy Podziękować naszym Wspaniałym Darczyńcom, dzięki którym mogliśmy zakupić potrzebny sprzęt.

Dziękujemy Zarządowi Fundacji ENERGA, Zarządowi Fundacji PGNiG im.Ignacego Łukasiewicza oraz Pani Prezes Fundacji BGK

Dziękujemy prywatnym Darczyńcom, którzy wspierają nasze akcje i dokładają swoje cegiełki do powstania Centrum Rehabilitacji dla Osób Poparzonych we Wrocławiu.

Dzięki wsparciu Fundacji BGK mamy środki na przeprowadzenie częściowego remontu. Brakuje nam jeszcze 174 000,00 PLN na pozostały etap remontu i podejmujemy wszelkie kroki, aby pozyskać instytucje i osoby prywatne do wsparcia tego projektu.

Jeśli chcesz i możesz nas wesprzeć, skontaktuj się z nami (osoba odpowiedzialna: Magdalena Całek tel. 537300301).

Aktualizacja 05.06.2019

Ważne!

Pierwsze plany i kosztorysy wskazywały, że Centrum Rehabilitacji dla Osób Poparzonych tworzony przez Fundację Jagoda powstanie za kwotę 150 000,00PLN. A jednak nie. Zmieniamy plany, robimy nowe projekty, bo chcemy mieć najlepszy sprzęt, a to wymaga pewnym przebudów w nieruchomości. Czekamy na nowy projekt, szczegółowy kosztorys,  ale już wiemy, że kwota wzrosła o ponad 100%.

My bierzemy się do pracy, a Wy mocno nam kibicujcie!

05.01.2019 r

Z ogromną dumą i radością informujemy, że nasza Fundacja przystąpiła do prac nad utworzeniem Centrum Rehabilitacyjnego dla osób poparzonych we Wrocławiu. Umożliwi ono jeszcze skuteczniejszą pomoc wszystkim naszym Podopiecznym. Niestety nie zrobimy tego bez Was.

W tym celu rozpoczęliśmy działania zmierzające do pozyskania środków finansowych na realizację tego projektu. Pierwszy etap utworzenia ośrodka to koszt rzędu 150 tys. PLN. Kwota wynika z remontu lokalu, przystosowania pod Centrum oraz zakupu podstawowego sprzętu.

W centrum planujemy uruchomić:

• Poradnię psychologiczną
  • Gabinet masażu blizn pooparzeniowych
  • Gabinet rehabilitacji ogólnoustrojowej metodami niekonwencjonalnymi (w tym zabiegi koloroterapii lampami biotron)
  • Możliwość korzystania z komory hiperbarycznej, która przyśpiesza i poprawia gojenie się ran
  • Punkt redystrybucji pozyskanych specjalistycznych opatrunków i maści.

O naszym centrum informowały media: